vrijdag 10 september 2010

Ballast Nedam dochter “CNG Net” opent 50ste aardgasvulstation in Nederland

Op dinsdagmiddag 14 september 2010 opent CNG Net, in Harderwijk, het vijftigste openbare aardgasvulstation in Nederland. Er kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week aardgas worden getankt.


Naast het gestaag uitbreiden van de tankstations in Nederland en het stimuleren van het rijden op aardgas, stimuleert ook Ballast Nedam Infra Noord Oost vanuit een duurzame visie ook eigen medewerkers om te rijden op aardgas. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een groeiend eigen wagenpark met aardgas als brandstof. 

Ons wagenpark is te herkennen aan de stickers op de achterruit


CNG Net, een dochterbedrijf van Ballast Nedam, investeert in een landelijk dekkend netwerk van aardgasvulstations in Nederland. Zo heeft Ballast Nedam met CNG Net in het noorden van het land inmiddels al aardgasvulstations in de volgende plaatsen: 
  • Ameland
  • Leeuwarden
  • Drachten
  • Groningen (2 stations)
  • Assen
  • Emmen
  • Hengelo (2 stations)
  • Enschede
  • Lelystad
Wij maken het mogelijk om voordeliger, hetzelfde aantal kilometers te kunnen rijden zonder schade aan de omgeving toe te brengen en legt zo het fundament voor een schonere,- en voor iedereen bereikbare toekomst!


Voordelen van Aardgas:


Rijden op aardgas biedt vele voordelen. In de eerste plaats omdat het beter is voor onze leefomgeving. Aardgas stoot namelijk 20% minder Koolstofdioxide (CO2) uit dan benzine en 95% minder stikstofoxide (NOx) dan diesel. Ook andere schadelijke stoffen zoals roet, fijnstof en kankerverwekkende stoffen zijn verleden tijd als u kiest voor een aardgasvoertuig. Tevens is rijden op aardgas zeer voordelig. Wist u dat u voor 15 euro al gauw een kleine 300 kilometer rijdt? Er is geen brandstof die dat evenaart.


Tijdens het tanken ervaart u ook een aantal belangrijke voordelen van aardgas. Het tanken gaat net zo snel als benzine of diesel en het is schoon en veilig. Aardgas is namelijk een schoon en droog gas. Door het gesloten systeem kan er geen gas ‘gemorst’ worden, u ruikt ziet dus niets. Mocht er echter gas vrijkomen dan stijgt het direct op door een kleinere dichtheid dan lucht. Dit is veiliger dan benzine- en dieseldampen die tijdens het tanken vrijkomen.


Transitie naar groen gas


De komende jaren zal CNG Net de transitie maken naar groen gas. Op de huidige aardgasvulstations kan er dan zonder aanpassingen ook groen gas worden getankt. Groen gas ontstaat bij de vergisting van groen- en snoeiafval, slib en mest en wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd. Het groen gas wat u dan tankt is CO2 neutraal. Het wordt niet voor niets gezien als de meest duurzame brandstof voor de komende jaren.

1 opmerking:

  1. Hallo Marten,

    Leuk artikel, waarschuw me even als ik ook in Deventer gas kan tanken.

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen