dinsdag 21 september 2010

Verkoop gestart woonwerkkavels Kraggenburg

Zaterdag 18 september jl. is onder goede belangstelling de informatie en verkoop gestart van de 24 woonwerk kavels op het voormalige "Greenery"-terrein. Wethouder Willy Schutte van Ruimtelijke Ordening verrichtte de openingshandeling waarna de verkoop officieel van start ging. Sinke Makelaardij uit Emmeloord is bij dit project betrokken om de verkoop van de kavels en/of de woningen voor Ballast Nedam te behartigen. 



Onthulling informatiebord door wethouder Willy Schutte (rechts)
 
In 2005 is het voormalige terrein van “The Greenery” te Kraggenburg (koelopslag van landbouwproducten) aangekocht door Ballast Nedam Infra om dit te gaan herontwikkelen tot woonwerkkavels.
Het concept van wonen en werken op dezelfde locatie is voor wat betreft de Noordoostpolder uniek daar dit tot sinds enkele jaren geleden was uitgesloten. In 2007 is door het college van burgemeester en wethouders om verschillende redenen hierop een uitzondering gemaakt en met bovenstaand concept ingestemd. Aansluitend hieraan zijn begin 2008 samen met de gemeente Noordoostpolder vervolggesprekken begonnen om tot een gewenste ontwikkeling van het terrein te komen waarin met name de aanpassing van het huidige bestemmingsplan een belangrijke rol speelde.

Zaken als geluidsnormen, ontsluiting, kavelindeling en waterhuishouding waren enkele “hobbels” welke in de diverse overleggen met de gemeente gladgestreken dienden te worden. Met name op het gebied van de geluidsnormen waren er nog aanvullende onderzoeken nodig wat uiteindelijk resulteerde in aanpassingen op het ontwerp t.a.v. kavelindeling en eisen aan de vormgeving van de woningen/loodsen aan de buitenzijde van het terrein.

Na nog enkele aanpassingen (o.a. engineering van de waterhuishouding t.b.v. eisen van het waterschap) konden de hiervoor genoemde zaken worden verwerkt in een definitief en aangepast bestemmingsplan.


Artist Impression  nieuw  te ontwikkelen gebied
 
Alle inspanningen vooraf hebben uiteindelijk geresulteerd in een ontwikkellocatie met een bruto oppervlak van ca. 2,8 ha. (28.000 m2) waarvan het uitgeefbare terrein 2,4 ha. (24.000 m2) bedraagt. Het resterende deel van 4.100 m2 betreft het zogenaamde openbare gebied wat bestaat uit verhardingen en openbaar groen.
De huidige en definitieve ontwikkellocatie is opgedeeld in 24 kavels van ca. 1000 m2/kavel waar kleinschalige bedrijven zich kunnen vestigen.

De werkzaamheden welke voortvloeien uit de ontwikkellocatie voor regio Noordoost zullen met name liggen op het civieltechnische vlak waarbij valt te denken aan ontwerp/engineering en de realisatie (bouw- en woonrijp maken) van het project.
De start van de bovengenoemde werkzaamheden is geheel afhankelijk van de verkoop van de kavels, uitgangspunt zal zijn dat er tenminste een kwart van de kavels zal moeten worden verkocht om financiële body te creëren voor de realisatie van de nieuwe infrastructuur.
Sloop van de bestaande opstallen is niet meer nodig sinds deze in 2008 door brand zijn verwoest,. Het enige wat nog gesloopt moet worden en wat nog herinnert aan de voormalige "Greenery" zijn de bestaande terreinverhardingen.


Foto oude situatie van voor de brand in 2008

Verder is een van de bijkomende werkzaamheden voor de ontwikkellocatie de aanpassing van de waterhuishouding op en met name rondom het terrein. De huidige waterhuishoudkundige problemen (wateroverlast) van enkele bestaande bedrijven rondom de ontwikkelingslocatie heeft tot gevolg dat er in samenspraak met het waterschap en de gemeente een duiker aangelegd dient te worden in de bestaande ringvaart aan de Zuiderringweg.

De onderhandelingen tussen Ballast Nedam, het waterschap en de gemeente over de verdeling van de kosten hiervoor zijn op dit moment nog bezig.


Duurzame en energiezuinige woning
Ook bestaat de mogelijkheid voor potentiële kopers voor het laten bouwen van een duurzame zeer energiezuinige Libella woning inclusief loods en kavel voor € 397.500,=.

De geïnteresseerde ondernemers die zaterdag aanwezig waren gaven te kennen dat de combinatie van wonen en werken en de flexibiliteit van het plan hen zeer aanspraken. Al met al was het een ongedwongen opening, met veel animo en positieve geluiden vanuit zowel de ondernemers als uit monde van de Gemeente Noordoostpolder, dorpsbelang Kraggenburg en ondernemersvereniging Kraggenburg.




Contactgegevens Ballast Nedam Infra NO:

Ballast Nedam Infra Noord Oost
De Kiel 13
9206 BG  Drachten
http://www.ballast-nedam.nl/
http://ballast-nedam-infra-no.blogspot.com/

Dhr. Albert van der Veen
M 06 1066 9486
a.vd.veen@ballast-nedam.nl 



Contactgegevens Sinke Makelaardij:

Sinke Makelaardij
De Deel 22
8302 EK  Emmeloord
Postbus 81
8300 AB  Emmeloord
T 0527 616551
http://www.sinkebv.nl/

Dhr. Harm Boer
M 06 2294 2620
h.boer@sinkebv.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten